Bli besøksvenn med hund
Gjør noe meningsfullt sammen med din hund
Besøksvenn med hund går på besøk og skaper gode stunder for de som trenger det, både hjemme og på institusjon. Lurer du på om dette kan være noe for deg og din hund? Ta kontakt så får du mer info og mulighet for en forhåndsvurdering av hunden din.
Hva er besøksvenn med hund
Aktiviteten «Besøksvenn med hund» er en utvidelse av Røde Kors sin tradisjonelle besøkstjeneste. Røde Kors rekrutterer frivillige som ønsker å glede andre mennesker sammen med hunden sin. Før man kan starte i tjeneste må både hund og fører gå på kurs og bli funnet egnet.
Besøksvenn med hund besøker ofte bosentre for eldre, men går også til hjemmeboende som har spesielt glede av dyr. Besøkene kan foregå inne eller ute på tur.
Forskning viser at nærkontakt med dyr har en helsemessig positiv effekt på mennesker, både fysisk og psykisk. I tillegg til å redusere stress, senke blodtrykk og motvirke depresjon kan nærkontakt med dyr dekke et menneskes behov for varme, kos og omsorg. Det å få besøk av en hund sammen med sin eier kan være kontaktskapende og gi glede i hverdagen til mennesker som trenger det.
Hvordan er veien til å bli besøksvenn med hund?
- Meld din interesse til Røde Kors
- Send inn en egen erklæring om din hund
- Kom på en kjapp, uforpliktende forhåndsvurdering
- Lever helseattest fra veterinær
- Ta kurset over to helger, delta på alle 4 dager – kurset er gratis
- Bli godkjent som besøksvenn med hund
- Ha en samtale med besøksvenn-koordinator
- Du er klar for å glede andre mennesker sammen med din hund
Nytt besøksvennkurs på nyåret 2025
Sted: Røde Kors-huset, Stjørdal, Sutterøygata 5, Stjørdal
Tid: 18-19 jan. + 1-2 feb.
Kontakt: Merethe Boneng, tel: 90057276
Kurset er gratis.
Før kurset tar vi en rask forhåndsgodkjenning, meld deg på så avtaler vi det.
NB: Begrenset antall plasser
Besøksven med hund - nyåret 2025
Spørsmål & Svar
Lurer du på det vil si å være besøksvenn med hund?
Her er noen av de mest hyppige stilte spørsmålene, med svar.
Hva kreves av en besøkshund?
En besøkshund skal være fylt 2 år før kurset avsluttes. Den bør være rolig, trygg, kontaktsøkende og forutsigbar. Usikker på om det er din hund? Kontakt oss for en uforpliktende forhåndsvurdering!
Hvor mye tid må jeg binde meg til?
Det vanligste er å gå på besøk en gang hver 14. dag eller 1 gang i uka, men her finner vi sammen en løsning som du kan leve med, det er aller viktigst.
Går man bare på besøk eller kan man gjøre andre ting sammen?
Hva dere vil gjøre sammen, bestemmer dere sammen du og besøksverten din. Vi tar hensyn til til både dine og vertens ønsker og prøver å koble noen som har felles interesser. Noen går på besøk, noen går på tur, noen ser på blader eller bilder, strikker sammen eller kjører en biltur. Hvorfor ikke gjøre det samme som du likevel skal gjøre, sammen med noen som trenger selskap?
Hva om hunden min ikke trives med oppgaven?
Vi er like opptatt av dyrevelferd som menneskevelferd, så hvis hunden din ikke trives med oppgaven må oppgaven endre seg. Enten finner man noe den trives bedre med, eller så skal den selvsagt slippe. Vi har fire kategorier dere kan godkjennes for: tur, besøk på fellerom på institusjon, besøk på enerom på institusjon og besøk hjemme hos noen. Det er ikke uvanlig at man finner ut at hunden foretrekker en av kategoriene bedre enn andre.
Hva med kostnader?
Kursene du tar hos oss er gratis.
I utgangspunktet skal du som frivillig ikke ha noen kostnader som besøksvenn. Om besøksverten vil ha deg med på kafé eller liknende er det verten som skal spandere, om dere ikke blir enige om noe annet. Bruker du bilen mye i aktiviteten som frivillig kan vi vurdere kjøregodtgjørelse i hvert induviduelle tilfelle.